Skottar

Igår kväll när jag och lilleman var ute och promenerade var det bara lite pudersnö på backen. När jag vaknade vid 4 imorse så var det nästan 1 meter snö!!

Skottat har jag gjort sen kvart över nio imorse. Och mer lär det bli. Det enda jag gjort emellan skottning idag är matat Melwin, och tagit en adventsfika med barnen, kasrln, far, lillebror och grannarna. Sen var det bara att fortsätta.

Pappa har även varit här och hjälpt oss skotta. Guld värt! Tack Pappa!! Melwin har åkt pulka för första gången och han tyckte att det var sådär, det blåste och snöade väldigt mycket så han fick bara åka en liten stund.

Nu håller jag på och bakar lussebullar med en massa saffran. Gott! Funderar på om jag ska baka lite kakor när jag ändå är  farten. Dock är jag ganska trött av allt skottande så kanske blir det imorgon.
Igår bakade vi i alla fall pepparkakor som blev väldigt goda. I år får vi se om jag lyckas med knäcken. För det har jag inte gjort alls något år. Har ni några tips på knäck som inte kan misslyckas?

Nu ska jag göra Kelly iordning för sängen, uppdaterar sedan med bilder från dagen och även bilder på lussebullarna!Kommentarer:

1 Sanna:

När det gäller knäck så ska man absolut inte dubbla satsen utan hellre göra fler omgångar för annars blir det fel när det ska kokas... mitt recept jag brukar gå efter är: 2dl vispgrädde 2dl ljus sirap 2 dl socker och sen om man vill ha någon mandel i eller nåt kan man ju välja själv.Sen när det har kokat så gör man kulprovet i ett glas vatten och när smeten man droppar i stelnar så att man kan göra en kula av den så borde det vara klart att hällas i formaroch så kan man ju självklart ha i en klick smör så det inte fastnar.

Kommentera här: