Nyårsafton

Det är året har gått fort, väldigt fort. Mycket har hänt och det har varit ett år med mycket känslor, rädsla och glädje.

Den stora rädslan var när vi fick veta att vår älskade lilla pojke som växte i magen var allvarligt hjärtsjuk. Hela vår värld rasade under fötterna och bara tanken på att vi kanske aldrig skulle få ha honom hos oss gjorde mig livrädd. Dock såg prognosen bra ut ändå och dom skulle göra allt för att vår fina pojke skulle må bra. Operationer, mediciner, syrgas mm. Allt det skrämde livet ur mig. Men det som skrämde mig mest var den dagen han bestämde sig för att titta ut, för i magen mådde han ju bra. Men det skulle han ute göra utanför magen, då skulle han behöva allt det där. När han dessutom valde att komma 3 veckor innan BF och 8 dagar innan planerat snitt fick jag panik. Tänk om läkarna inte kunde vara där, tänk om dom teamen som skulle ta hand om honom inte var där. Tänk om det inte fanns plats på Karolinska. Och så fortsatte min hjärna att arbeta. Men alla fanns på plats och den dagen han föddes, vände allt! Från den dagen blev året 2012 bara bättre. Nu vill jag och hoppas jag att 2013 INTE ska ge oss minsta lilla motgång. För vi förtjänar faktiskt ett år utan en massa motgångar. Varje år har det varit någon stor motgång men vi har alltid lyckats ta oss igenom allt.

Detta har stärkt oss och kommer att fortsätta stärka oss. Vi ger inte upp! Aldrig någonsin!

Så Gott nytt år på er!

Nu ger jag upp

Damon har börjat strula med maten och vill bara äta små mängder. Vilket resulterar i att han inte går upp i vikt som dom vill och massa extra tillägg ska sättas in. Dock får han ont i magen av dessa tillägg så det är inte ett alternativ. Jag har sagt tvärnej till extra tillägg. Så han kommer att få sond igen.
 
Jag ger upp den här kampen då det tar så otroligt mycket energi och jag mår så otroligt dåligt av att han inte vill äta. Sitter i över en timme och försöker lura i honom maten. Gör jag så varje gång får jag i han så han ligger ca 450ml under sitt dagsintag. Men om jag låter honom äta bara det han egentligen vill så ligger han på ca 700ml under sitt dagsintag.
 
Ett steg fram, tio steg bak.
 
 
 

Ultraljud på hjärtat

Igår var vi på hjärtultraljud. Liten var väldigt duktig och låg nästan helt stilla hela tiden. Log och pratade med dr Per hela tiden. Åsa var också väldigt populär.

4500g väger vår stora lilla kille. Han är lång men väldigt smal. Får se om han tjockt på sig. Sin kurva följer han i alla fall så han hår upp mellan 150-200 gram i veckan. Och det är bra.

EKG: et såg bra ut. Fick inga ordentliga siffror på sarurationen då maskinen krånglade.

Och nu lite update om hjärtat. Hans ASD är oförändrat. Varken växt eller minskat. Förträngningen i lungartären är inte av betydelse för hans cirkulation. Men vi fick goda nyheter också. Han har ju flera VSD. Och kan ni tänka er att hålet längst ner i hjärtsäcken, som är som ett nät, har minskat. Antingen håller det på och stänger sig eller så växer hjärtat men inte nätet! Dom andra hålen mättes inte. Otroliga nyheter och jag var nära tårar av glädje flera gånger.

Så anledningen till hans dåliga syresättningen är att syrefattigt blod blandas med det syrerika och pumpas sedan ut i kroppen. Därav den ojämna saturationskurvan. Dock har dom höjt hans saturationsgräns. Från 85 till 90.

(peppar peppar) måste man skriva och säga om allt i det här inlägget!