Saturation

Vi har fått låna en saturationsmätare av N & R. Guld värt! Tack fina ni!

Och ikväll när Damon hade sitt vredesutbrott kände jag att det var dax att mäta. Och jag blev chockad vill jag lova. På bilden ser ni resultatet. Och det höll i sig länge! Även hjärtslagen är super! Hoppas detta håller i sig. *peppar peppar*

Kontroll

Idag har vi varit på kontroll med liten. Han hår upp bra i vikt och han är lite snabbandad men det har han varit sen han föddes. Saturationen ligger bra och han håller sig på den övre gränsen. Just nu har han vätskerestriktioner så han får väldigt lite mat men han får kalorier som vi tillsätter i hans mat. Dock har vi frågat om vi får höja hans mängd då han är en väldigt hungrig liten kille. Så sjuksköterskan ska prata med hans läkare och dietist för att se om vätskerestriktionen kanske tas bort då han visar att han är hungrig och för att han äter upp maten fort.

När man är snabbandad så orkar man oftast inte äta upp maten. Man kan även bli väldigt svettig och somna från maten hela tiden. Men eftersom Damon inte gör dom sakerna *peppar peppar* fast han är snabbandad såg hon ingen anledning till vätskerestriktion, men det kan vara andra saker som spelar in. Tidigare har dom velat se så att hjärtat Inte påverkas av den höjda vätskan och att hans kropp kan ta upp vätskan så att den inte samlas runt hjärtat och i lungorna. Men då gick han heller inte upp i vikt. Vilket han gör nu. Han klarar deras krav på viktuppgång galant!