Nu går det fort

Lilleman tar igen sig väldigt fort med det han har tappat innan operationen. Han har gått upp 600 gram sen op. Förut har vi kämpat och kanske haft en viktuppgång på 150 gram i månaden. Nu 600 gram på 5 veckor! Grymt jobbat Damon!

Innan op kunde han inte sitta utan stöd gör då tappade han balansen. Han kunde inte ta sig någonstans på egen hand, inte ligga på mage, orkade inte hålla i leksakerna, knappt stadig i benen. Han kunde inte greppa ordentligt, äta ordentligt, gråts utan att typ svimma.

Nu sitter han helt själv, han kan ta sig upp mot saker, stå med stöd, gå om man håller honom i händerna, sätts sig från liggande på magen. Han äter tom riktig hemlagad mat. Han kan greppa, hålla sina leksaker och använda pincettgreppet. Igår lärde han sig att ta sig framåt på sin Bobby car. Och idag, ja då tog han sig framåt!! Han ålar sig i full fart. Han tar igen sig fort nu. Nu ligger han "bara" 4 månader efter i utvecklingen gentemot sina friska kamrater :-)

Jag är en mycket stolt mamma!!

Och så kommer vi till själva infon om hjärtat. Han har extraslag som tyvärr uppkommit efter operationen. Så det blir en Holter-undersökning i slutet av oktober. Vi kollar hans puls varje dag för att se så han inte får takykardi då hans kardiolog var lite oroad för att han skulle få det pga extraslagen. Extraslagen beror troligtvis på en elektrisk störning i sinusknutan. Men det får Holter utvisa.

Inga utvidgningar av nedre hålvenen, vilket är positivt. Det innebär att höger kammare orkar pumpa ut samma mängd som kommer in.

Den riktiga utmaningen för hjärtat blir när han börjar gå och leka i ett högre tempo. Först då kan man se om operationen varit lyckad eller ej.

Vi har även varit hos sjukgymnasten och hennes mål är att Damon ska kunna gå inom 6 månader. Han har ju sina extremt överrörliga leder i höfterna så vi har fått remiss till ortopeden i slutet av nästa vecka.