Den ständiga striden...

Om att pojkarna ska ha sina "piratlappar" på ögat. Båda pojkarna har ju väldigt dålig syn och skelar båda två på höger öga. Detta måste rättas till med hjälp av en lapp man sätter på det ögat som inte skelar. Samtidigt ska dom också ha sina glasögon på sig. Ingen av dom gillar att ha glasögonen på sig men Melwin har dom för det mesta. Damon däremot är det ständigt diskussioner om glasögonen.
 
Igår morse tog det en halvtimme att bara få på Damon lappen på ögat, men han blir sådär hysterisk och bara skriker så till slut fick vi ta bort den ändå. Vi kom fram till en kompromiss och han lovade att ha glasögonen på sig i allafall. Så vi bråkar inte om lappen med honom helt enkelt, det blir bara massa onödigt ansträngande för honom och risken att han är helt slut resten av dagen är väldigt stor. Så där har vi fått väga för och nackdelar.
Synen VS Hjärtat.
 
Melwin har tummat med sin ögonläkare att han ska ha lappen på sig och att jag och hans fröknar på dagis ska få sätta dit en ny om den ramlar av eller om han själv drar loss den. MEN det funkar inte ändå. Han känner ett otroligt stort obehag när saker inte sitter som dom ska. Med lappen på ögat så sitter inte glasögonen på bra utan dom ramlar gärna en bit framåt och då får han panik. Vi har försökt med allt gällande lappen, klippt till den så att den inte går upp så mycket på näsan, men icke, det funkar inte. Då fick jag en sån där briljant idé att han kunde ju vara utan glasögonen när han hade lappen. Tills jag insåg att han inte ser något alls utan sina glasögon och då var det kört. Så nu blir det till att försöka hitta lappar som är anpassade för ännu mindre barn och åka till optikern och beställa ett par nya glasögon som sitter bättre än dom han har nu.
 
Och på tal om glasögon till barn så är det sjukt dyrt att handla glasögon till barnen. Båda pojkarna har ju glas som är tjocka som flaskbottnar så vi måste köpa specialglas till dom, och dom är inte billiga. Nya glasögon var sjätte månad gör ett stort hål i plånboken! sen bryter ju Melwin gärna sönder sina glasögon när han blir arg och Damon gömmer dom så han ska slippa ha dom på sig.
Jag fick tips av en annan mamma om att Smarteyes har gratis glasögon till barn, så det tänkte vi prova nu när Melwin ska ha nya igen.
 
Men vad ska man göra med glasögonen som barnen vuxit ur?! Någon som vet om man kan skänka dom någonstans?
 
 


Kommentarer:

1 Malin:

Fina bilder på dina pojkar

2 Sarah:

Jag tror att man kan skänka till olika organisationer?

3 Lilla My:

Så stora de har blivit, saknar er <3

4 Moa Jönsson:

Fina bilder!

Jag har just nu en tävling på min Instagram där man har chansen att vinna valfri bikini från todieforswimwear? Kika in min blogg för mer information! :)
Kram

Kommentera här: