Arbetsterapeut...

Idag var Melwin hos arbetsterapeuten för att prata om vilka olika hjälpmedel som skulle passa bra för honom. 

Han har svårt att komma ihåg saker och behöver bli ständigt påmind, vilket gör att han känner att vi tjatar så mycket på honom. Så han har fått olika tavlor som man kan sätta upp bilder på så han ser vad han ska klä på sig och i vilken ordning. En tavla med hur dagen är upplagd och i vilken ordning man ska göra allt. Så då kan han titta på tavlan istället och på så sätt bli lite mer självständig och slippa vårt tjatande hela tiden. 

Han har även fått ett veckoschema där vi sätter upp specifika saker som ska göras varje dag. 

Han har även fått en timstock utskriven som vi ska använda när han ska föreberedas och när han ska göra något inom en viss tid eller att han får spela en viss tid. 

Han fick berätta olika saker han gjorde och vad han hade för saker så hon kunde göra alla bilder. Så nu väntar han spänt på att bilderna ska komma hem i brevlådan. 

Väldigt glad över att det finns hjälpmedel som kan hjälpa honom lite grann. 

Eftersom han var så duktig fick han rullskridskor och skydd så han har åkt lite efter maten. Och han blev inte glad när det var dags att gå in. 


Kommentarer:

1 anniepiie:

Alla hjälpmedel ska man ta emot, hoppas det kommer funka bra för honom. :) SV: Eller hur. Så himla söt! Tack så jättemkt för tipset på elcykel. Imon ska jag åka och köpa mig en. :)

Kommentera här: