Rättegång del 1

Idag var en dag som var otroligt jobbig för oss alla. Dag ett på rättegången är nu avklarad.
Tänkte dra lite snabbt vad som hänt för er som inte känner oss personligen.

2006 var min man med om en arbetsplatsolycka där han föll 12 meter rakt ner i sprängsten från ett tak som han skulle bygga tillsammans med en kollega. Anledningen till att han ramlade ner var bristande åtgärder i säkerhetsrutinerna. Skyddsräcken var inte uppsatta på gavlarna av huset. När min man och hans kollega skulle snörslå för att lägga ut takpapp tog min man ett steg för långt bak och föll sedan rakt ner från taket. Han landade på fötterna och tryckte ihop ryggraden vilket resulterade i att han krossade tre kotor. Han skadade även båda handlederna. Idag är han förlamad från midjan och ner. Detta kostade alltså honom hans frihet!

Det som var så självklart blev nu helt plötsligt ett helvete. Rehabiliteringen tog tre månader. Idag har han divierse privata svårigheter, svåra smärtor, ångest, mardrömmar ja i princip det mesta. På grund av denna otroligt tragiska olycka har vårt liv vänts upp och ner.

Så efter två uppskjutna rättegångar och fyra år senare har vi äntligen klarat av den första dagen på rättegången.
Vittnesförhör, Johans vittnesförhör och den åtalades vittnesförhör, sakframställan och kommentarer avklarades denna dagen.
Åtalet som vi har väckt gäller grovt arbetsmiljöbrott och vållande till annans kroppskada. Det är alltså företaget som Johan jobbade på som är åtalat och INTE Johan.

Massa känslor har nu rivits upp eftersom det måste återberättas i detalj och bilder från olycksplatsen fanns även med. Tårarna brände som fan i ögonen när Johan berättade vad som hände, hur ont han hade, vilken panik han fick när han märkte att han inte kunde resa på sig. Ont i mitt hjärta gjorde det. Precis på samma sätt som det gjorde när jag såg han ligga där i sjukhussängen på intensiven med miljoner slangar överallt, nackkrage, morfinpump, gips, mm. Jag visste att jag måste vara stark för hans skull men så fort jag gick ut därifrån kom allt bara rakt över mig.

Imorgon är sista dagen och den kommer bli otroligt jobbig då det kommer rivas upp ännu mer då än vad som gjordes idag.

Vi har tagit oss igenom så otroligt mycket och vi kommer ta oss igenom detta också!!