Blodprover

Nu har vi tagit blodprover på Damon. Det gick förvånansvärt bra. Inga tårar och bara lite förbannad. Bästa provtagningen någonsin :-)
Nu inväntar vi svaren på dom. Och förhoppningsvis ser dom bra ut *peppar peppar*

Vi har även träffat kirurgen som ska operera Damon. Han heter Keith. I mitt tycke en otroligt bra läkare. Han var brutalt ärlig och förklarade jättebra. Han svarade ärligt på våra frågor.

Operation är tänkt att gå till på följande vis:

Alternativ 1: Bara stänga ASDn.
Alternativ 2: stänga ASDn och göra en Glenn.

Skulle det vara så att det ser ut att funka med alternativ 1, kommer man ta den risken att behöva reoperera honom under närmaste veckan.
Ser man att det inte kommer att fungera med alternativ 1, kommer det bli alternativ 2.

Stänga ASDn: man syr ihop hålen mellan förmakarna med en goretex-lapp så att blodet inte kan ta en genväg åt det hållet från höger sida till vänster sida.

Glenn: man flyttar på lungartären så den går direkt ut till lungorna istället för att gå via hjärtat. Så den nedre tillförseln av blod kommer gå via höger kammare, sedan ut till lungorna. Den övre tillförseln kommer att gå direkt ut till lungorna utan att passera hjärtat. Så höger förmak kommer inte att ha någon funktion.

Kombinationen av dom här två åtgärderna bildar ett 1 & ett halvt kammarhjärta.

Genom att stänga hans ASD tvingar man höger kammare att växa och genom Glenn så avlastar man höger sida så den får tid på sig att växa i den takt som är bäst för hjärtat.


Kommentarer:

1 Anonym:

Skönt att läsa så positiva ord från dig!!
Och härligt med en kirurg ni verkar ha förtroende för!
Kramar i massor!

2 Mickan:

Det var alltså jag som skrev kommentaren innan :-)

3 Anonym:

Håller med Mickan, skönt att höra att både tester och läkaren verkar bra! Här pågår inskolningen förfullt, går sådär, haha!
Vi tänker på er idag! Kram på er alla!

4 Nettan:

Ja, mitt namn syntes visst inte heller?? Men men, kram från NETTAN! ;-)

Kommentera här: