Lördag

Lördag är en av mina favoritdagar. Ungarna är nästan alltid på bra humör när dom vaknar. K & M sover oftast till 9 men lilla D kliver upp som vanligt vid 6. Idag fick jag dock honom att sova en extra stund genom att ge honom välling. 

Det är kallt och blåsigt ute så vi har fått hålla oss inne, men storasyskonen har varit ute och åkt pulka. Jag och lilla D bäddade ner oss framför teletubbies i soffan. Han älskar verkligen dom där konstiga fluffiga utomjordingarna. Tuuubbiiii skriker han när han ser dom. 

Nuförtiden är barnen inte ute så ofta som vi var när vi var små. Minns att vi var ute i princip hela dagarna, oavsett det var spöregn eller iskallt och berg av snö. Var nästan så att mamma fick tvinga in oss för att äta lunch och middag. Dagens barn sitter oftast framför TVN eller spelar tv-spel. Sen har ju även samhället förändrats, vi hade inte tillgång till all elektronik som finns idag när vi var små. För att använda internet så hade man uppringning via telefonen. Man fick bara sitta en stund för det var dyrt, nu kostar det en viss summa varje månad och du kan surfa hur mycket du vill. Aja, samhället utvecklas och det är väl bra egentligen. 

Idag fick jag hjälp av alla ungarna när jag lagade mat. Dom fick varsin uppgift och det gick faktiskt bra. Brukar lätt bli kaos när dom ska hjälpa till. 

Nu framåt kvällen så slutade det blåsa och det var bara -1 så vi passade på att ta oss till affären och köpa lördagsgodis. Tänk att barnen så gärna ska ha lördagsgodis, men dom äter knappt något av det. Så nu har jag börjat styra lite över hur mycket dom får köpa.  

Nu sitter vi och kollar på Den lilla sjöjungfrun och barnen avnjuter sitt lördagsgodis. 
Kommentera här: