ADHD...

Varje kväll är det samma visa vid nattning. Han vill inte byta om till pyjamas, hans ben fungerar inte så han ålar sig till sängen. Hoppar upp i sängen och sparkar på oss. Sen bygger han en borg av kuddar och täcken så han inte ska ramla ur sängen och för att ingen ska ta honom. God natt puss och kram. Lägger sig tillrätta och vi släcker lampan. Sen går det typ 2 sekunder så kommer han på att han måste äta något och dricka något. Sen lägger han sig igen och kommer då på att han måste kissa. Så då är det upp igen och ett toabesök. Påväg tillbaka till sängen glömmer han bort att han ska sova så då börjar han leka med närmaste sak. Påminner om att vi ska sova och leder honom tillbaka till sängen. 
Han ligger och pratar, pillar på allt, gör ljud och vrider sig runt. Slåss lite och säger inte alltför snälla saker. Och sen somnar han väldigt ytligt. Han vaknar alltid flertalet gånger varje natt och då måste man byta till en annan säng och slutligen till soffan. 
 
Jag vet att han troligtvis har brist på melatonin men hoppas på att slippa ge honom det. Vi hoppas på att hitta en medicin som passar honom bra på dagtid så han lugnar ner sig lite på dagarna så han är lugnare på kvällen och slappna av lite mer. Men det känna just nu hopplöst. Han har ätit mediciner i två månader snart och vi är inne på en höjning just nu. Tyvärr verkar inte denna dosen heller fungera. 
 
Förstår ju att det är tusen gånger jobbigare för honom än det är för oss. Han kan aldrig slappna av i kroppen. Men när det blir för mycket runt honom så stänger han av hela omvärlden. Att gå till en affär med honom är som tortyr för honom. Han verkligen hatar att vara på ställen där det är mycket människor, ljud och många intryck. Men han är en fantastisk unge och han försöker verkligen.

 
 
 
 

Kommentarer:

1 Heléna:

Jag hoppas det blir bättre för honom vartefter. Inte så lätt för dem när de fortfarande är så små och själva inte riktigt förstår vad det är som händer i kroppen. Jag har tittat lite på dina tidigare inlägg och du har verkligen jättefina barn :)

Svar: Nä, det är ju inte det. Tack så mycket :-)
Aramia

2 Hanna:

Vad jobbigt det låter. Hoppas att ni snart hittar något som fungerar.

3 ensekundtusentankar.blogg.se:

Känner igen det där fast inte lika illa :/

Kommentera här: