Han vaknade blå och skakig...

Imorse vaknade Melwin först så vi låg i soffan med vovven och gosade lite. Efter en stund gick jag ut till köket för att slå på kaffe. När jag är påväg tillbaka till vardagsrummet har Damon vaknat. Men han ser inte ut som han brukar göra. Han är alldeles blålila om läpparna och blågrå i ansiktet och han skakar. Hela han skakar som att han skulle stå ute i minusgrader och huttra av kylan. Paniken steg och alla möjliga scenarion spelades upp i huvudet. 
 
Gick fram till honom men han var inte riktigt medveten om det så jag hämtade en filt och virade runt honom. Kramade om honom hårt och försökte få honom att sluta skaka. Tänkte att han kanske hade blivit kall, men det var han inte. POX-mätaren visade på bra hjärtslag men syret var lågt. Så skakningarna gick inte riktigt att förklara. Efter någon timme fick han tillbaka sin vanliga färg på läpparna igen. Jag blev livrädd och trodde verkligen att han skulle få en hjärtattack. 
 
Dessa skakningar har kommit oftare och ibland så är det precis som han får små små anfall där han får en kraftig skakning i någon sekund och sen är allt som vanligt igen. 
I början tänkte jag att han bara frös eftersom han har svårt att hålla värmen men när han inte ens är kall så känns det långsökt. Oron över att det är hjärtat som spökar igen har nu tagit över. Vid senaste ultraljudet av hjärtat såg man små förändringar men som ändå var okej. Vi inväntar kallelsen för ultraljudet som skulle vart i mars/april men dom ligger efter på sjukhuset så det har blivit väntetid. Men jag får nog ta och ringa hans sköterska imorgon och se vad dom tror. Han har börjat få en hel rad symptom som är liknande dom han hade innan sin första operation av hjärtat, vilket inte känns bra även om vi vet att det ska bli fler operationer så hoppas vi på att det ska dröja ett tag till innan det är dags för det. 
 

 

Kommentarer:

1 PYSSELPROGRAM:

underbara ungar! <3

2 Cassandra Haraldsson:

Så söta bilder!

Kommentera här: