Knappkakor...

Knappkakor som är väldigt möra och lagom pilliga att göra. Kul med lite färg, jag har gjort blå och gröna. Dom här funkar väldigt bra som gå bort present om dom förpackas i en fin glasburk. 

Knappkakor (ugn 175 grader) 

Ca 9-10 dl vetemjöl
2 dl strösocker 
400 g kallt smör
1 krm äkta vanilj 
Pastafärg i valfri färg, man kan ta karamellfärg också men behöva lite mer då och risken finns att degen blir blöt och kladdig. 

Blanda ihop nästan allt mjöl, socker och vanilj. Skär smöret i små kuber som du sedan blandar i genom att nypa ihop det så att det blir en slät det. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Dela sedan degen i fyra lika stora delar och färga sedan med pastafärgerna du valt.  Platta till degbitarna och plasta in. Låt degen vila svalt i 50 minuter. Kavla sedan ut degen till en ca 3 mm tjock platta och stansa ut cirklar med hjälp av en rund kakform. Gör en skåra runt kakan med hjälp av ett mindre mått eller ett glas. Gör sedan 2 eller 4 hål i mitten med hjälp av ett sugrör. Lägg kakorna på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 5-7 minuter. Låt kakorna svalna och avnjut sedan eller förpacka i en fin förpackning. 

Kommentarer:

1 Sofie:

Hej!

Jag heter Sofie och arbetar på Babyshop. En av dina läsare har nominerat din blogg i vår tävling "Årets Babyblogg 2016" där du kan vinna 5000 SEK att handla för i vår webbshop samt få tillgång till vårt instagramkonto med över 22.000 följare i några dagar!

Läs mer om tävlingen och hur den går till här: http://blog.babyshop.se/nominerade-till-arets-babyblogg-2016/. Passa på att ladda ner din badge och nominera en av de föräldrabloggar som du tycker bäst om också :)

Röstningen börjar den 16/5, då får du gärna be alla dina läsare att rösta på dig så att du kommer närmare vinsten!!

Grattis till nomineringen,
/Sofie på Babyshop

2 Sofie:

Hej!

Din blogg är nominerad i tävlingen Årets Babyblogg 2016. Vi har gått in i nästa tävlingssteg och nu är det dags att samla röster! Be dina läsare rösta på dig här: http://blog.babyshop.se/arets-babyblogg-2016/rosta-pa-arets-babyblogg-2016/!

De fem bloggar som har flest röster den 29/5 klockan 23.59.59 går vidare till Juryomröstningen! Du har chans att vinna 5000 SEK att handla för i vår webbshop samt tillgång till vårt instagramkonto med över 22.000 följare i några dagar!

Lycka till!

/Sofie på Babyshop

Kommentera här: